Esports

174 morts i 200 ferits en un estadi d’Indonèsia. Una de les tragèdies més grans de la història del futbol.


Una de les tragèdies més grans de la història del futbol mundial va passar ahir al vespre en l’estadi Kanjuruhan de la regió de Malang a l’illa de Java a Indonèsia. Quan va finalitzar el partit entre l’Arema FC i el Persebaya Surabaya, uns tres mil seguidors de l’equip derrotat van saltar al terreny de joc perseguint als seus jugadors que van fugir ràpidament. Els aficionats de l’Arema FC volien demanar explicacions als jugadors per la derrota.

La policia va respondre amb gasos lacrimògens el que va provocar una estampida en la qual van morir almenys 174 persones per asfíxia a causa dels gasos o per aixafament per l’estampida. Entre els morts hi ha 17 nens d’entre 12 i 17 anys. Més de 200 ferits van haver de ser atesos i traslladats a diferents centres hospitalaris.

La competició de la lliga Indonèsia ha quedat suspesa durant una setmana i l’equip Arema FC, no podrà jugar al seu camp durant tota la temporada. Aquesta es pot considerar una de les tragèdies més grans de la història en un camp de futbol, de moment 174 morts i 200 ferits, però no es descarta que aquesta xifra pugui augmentar. Recordem que aquest mateix any s’han produït dos casos, un a Camerun on van morir 8 persones i 38 van quedar ferides a causa d’una allau humana i l’altre a Mèxic, per un enfrontament entre els aficionats dels dos equips que va acabar amb 26 ferits, segons fons oficials.