Actualitat.cat

Totes les notícies en clau catalana al teu abast

Nacional

21 anys de presó per l’exprofessor dels Maristes, condemnat per abusos sexuals als alumnes.

L’Audiència de Barcelona, aquest matí ha dictat la sentència condemnatòria de 21 anys i 9 mesos de presó per l’exprofessor dels Maristes de Sants-Les Corts, Joaquim Benítez.

Joaquim Benítez, ha estat condemnat per 4 delictes d’abusos sexuals als seus alumnes, durant els anys que va exercir com a professor d’educació física al centre dels Maristes.

Durant el judici el condemnat va acceptar que sí que havia efectuat fel·lacions a dos dels alumnes, però va negar abusos als altres dos denunciants, també que la direcció del centre ja havia encobert uns abusos que va cometre anys anteriors i fins i tot no l’havien acomiadat i van tolerar que continués com a docent del centre.

El Tribunal també l’ha condemnat a pagar una indemnització de 120.000 euros i si ell no pot fer front a aquesta indemnització, serà l’asseguradora del centre la que haurà de fer-ho, en considerar-se en la sentència, responsable civil subsidiari als Maristes.

També quedarà inhabilitat per l’exercici de la professió de docent durant 13 anys i 8 mesos i han dictat ordre d’allunyament i comunicació amb les víctimes.