Nacional

21 anys de presó per l’exprofessor dels Maristes, condemnat per abusos sexuals als alumnes.

L’Audiència de Barcelona, aquest matí ha dictat la sentència condemnatòria de 21 anys i 9 mesos de presó per l’exprofessor dels Maristes de Sants-Les Corts, Joaquim Benítez.

Joaquim Benítez, ha estat condemnat per 4 delictes d’abusos sexuals als seus alumnes, durant els anys que va exercir com a professor d’educació física al centre dels Maristes.

Durant el judici el condemnat va acceptar que sí que havia efectuat fel·lacions a dos dels alumnes, però va negar abusos als altres dos denunciants, també que la direcció del centre ja havia encobert uns abusos que va cometre anys anteriors i fins i tot no l’havien acomiadat i van tolerar que continués com a docent del centre.

El Tribunal també l’ha condemnat a pagar una indemnització de 120.000 euros i si ell no pot fer front a aquesta indemnització, serà l’asseguradora del centre la que haurà de fer-ho, en considerar-se en la sentència, responsable civil subsidiari als Maristes.

També quedarà inhabilitat per l’exercici de la professió de docent durant 13 anys i 8 mesos i han dictat ordre d’allunyament i comunicació amb les víctimes.