Uncategorized

Un grup d’estudiants ocupen el rectorat de la UB per denunciar la situació en què es troben


Segons ha anunciat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a través del seu perfil de Twitter, aquest matí a primera hora un grup d’estudiants han ocupat el rectorat de la Universitat de Barcelona per tal de denunciar la situació en què es troben. Han emès un comunicat amb el títol “Compromís contra la crisi educativa” en el que exposen les seves reivindicacions.

En el comunicat assenyalen cinc punts:

  • Equiparació de preus entre graus i entre màsters i graus, igualant el preu dels graus a la categoria més econòmica actualment.
  • Remuneració de les pràctiques, ja que estan efectuant un treball en empreses o administracions externes a la universitat, cal que el seu treball es vegi remunerat i mai per sota de l’SMI.
  • Exigeixen que l’educació superior sigui exercida íntegrament en català, en qualsevol grau o màster públic i donen un termini de tres anys per aplicar aquesta vehicularitat.
  • La creació de protocols efectius feministes a les universitats i una revisió dels plans docents en matèria de gènere per la que també posen un termini de tres anys.
  • Que els rectors es posicionin a favor de l’absolució de totes les persones encausades per lluitar per a la universitat pública.

Quan han entrat a l’edifici històric de la plaça Universitat, han blocat la porta principal amb un contenidor i han anunciat que no desallotjaran fins que el rector, Joan Guàrdia, els doni una resposta al comunicat i signi un compromís d’actuacions.