InternacionalSuccessos

81 morts i 1.300 desapareguts en les inundacions a l’oest d’Alemanya

Foto: Twitter @jeperego

Les fortes pluges que es van registrar ahir a l’oest d’Alemanya han provocat inundacions que fins aleshores han causat una vuitantena de morts, uns 1.300 desapareguts i centenars de famílies sense casa.

Milers de cotxes arrossegats per les riuades d’aigua, cases esfondrades i diverses localitats van ser evacuades a la zona de la frontera d’Alemanya amb Luxemburg. La situació és especialment complicada a l’oest del país, a les regions de Renània del Nord-Westfàlia i Renània Palatinado.

Un dels pobles més afectat ha estat Ahrweiler, on es va desbordar el riu Ahr, afluent del Rin, que va arrossegar sis cases amb les seves famílies a dins, causant 18 morts, un pont i altres edificis van quedar destruïts totalment i altres en perill d’esfondrament.

El temporal també es força greu a Bèlgica on ja s’han produït 11 morts i 4 desapareguts, Bèlgica i els Països Baixos. El centre d’Europa està patint el temporal més greu des de fa cent anys. Les imatges que s’han compartit a les xarxes socials donen fer de la gravetat de la situació.

https://twitter.com/TerraGeaNews/status/1415916129080520707