Nacional

A Itàlia reben al Rei i al seu pare amb l’himne de la dictadura franquista.

En el viatge que estan fent el Rei Felip VI i el Rei Emèrit Juan Carlos I a Nàpols, s’ha produït una greu errada per part dels organitzadors d’un esdeveniment.

Durant la visita que han fet avui al Teatre Sant Carles de Nàpols, on se celebrava el Foto Cotec Europa i acompanyats pel President d’Itàlia, Sergio Mattarella i el de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, com és costum en aquests actes, s’han interpretat els himnes de cada país.

Al començament de l’acte, s’ha interpretat l’himne d’Europa i la sorpresa ha estat quan a continuació la Sanitansamble Orchestra de Nàpols que interpretava l’himne d’Espanya, el cor de veus blanques del teatre ha començat a cantar la lletra que va escriure Pemán per Primo de Rivera, l’any 1928 i que després Franco es va fer seva amb alguna modificació.

Després es van interpretar els himnes dels altres dos països presents, Portugal i Itàlia. En finalitzar les interpretacions tots els assistents van aplaudir.

Segons informa la Casa Reial, Itàlia ha demanat disculpes tan aviat com han detectat el greu error, argumentant que era una errada de l’organització. El teatre també ha demanat disculpes.