Nacional

A partir d’avui ja podem recollir la nostra mascareta a les farmàcies catalanes

A partir d’avui les 3.214 farmàcies (segons dades de l’Idescat) que hi ha arreu de Catalunya ja disposarà de les mascaretes que els ha facilitat la Generalitat, per dispensar entre els ciutadans.

Cada ciutadà podrà recollir dues unitats, una gratuïta i la segona a un preu de 0,76 €. Les mascaretes són del tipus quirúrgic que són reutilitzables, però no es poden rentar. Protegeixen a la gent que ens envolta d’un possible contagi si nosaltres estem infectats, però no ens protegeix a nosaltres de partícules externes.

La portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó demana a la població una mica de responsabilitat a l’hora d’anar a recollir la nostra mascareta, que no fem cues innecessàries davant les farmàcies i no les col·lapsem. Hi haurà mascaretes per a tothom, però no cal que la recollim el primer dia. Demana que aquesta primera tongada vagi només el que realment la necessita, com són les persones que han d’anar a treballar.

Al mateix temps el Col·legi de Metges ha fet públic que de moment només lliuraran una per persona, ja que dels 14 milions demanats tan sols han arribat 1,5 milions de mascaretes, de moment cada farmàcia disposa de 450 unitats que s’aniran reposant a mesura que vagin arribant les demanades, s’espera que el pròxim dijous arribin dos milions més.

Per recollir-les haurem de presentar la targeta sanitària de CatSalut, així els farmacèutics podran portar un control de les que van entregant.