Nacional

A partir de l’any vinent els violadors d’alt risc amb permisos penitenciaris duran un braçalet amb GPS


A partir de principis del 2022, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya posarà en marxa una prova pilot perquè els violadors d’alt risc que surtin amb permís penitenciari, portin un braçalet amb GPS, per poder tenir-los localitzats en tot moment i prevenir potencials situacions d’agressions sexuals.

Segons va avançar a TV3 la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el braçalet donarà l’alarma als Mossos d’Esquadra en el moment que l’intern amb permís s’apropi a algun lloc de risc i automàticament es procedirà a la seva detenció per tornar-lo a ingressar a la presó.

Als centres penitenciaris es fan programes de tractament per a la reinserció d’aquests delinqüents, però tan sols s’acullen a aquests programes voluntaris un de cada tres interns condemnats per agressions sexuals. Segons els professionals la rehabilitació i la reinserció d’aquestes persones té èxit quan comencen a sortir amb permisos i tornen a relacionar-se amb la gent.

Actualment, a Catalunya es denuncien tres agressions sexuals diàries, però es calcula que aquesta xifra tan sols és entre un 10% o 20% de les que realment es cometen, moltes queden en la impunitat.