Nacional

A partir del setembre el preu del transport públic a Catalunya baixarà un 50%


Ahir el president del govern central, Pedro Sánchez, va anunciar les mesures adoptades per tal d’evitar la pujada alarmant de l’IPC, entre elles la rebaixa d’un 30% en el transport públic d’àmbit autonòmic o local. Paral·lelament, el vicepresident del govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, va avançar que el govern ampliarà aquest descompte fins al 50%.

A partir del mes de setembre i fins a finals d’any, els abonaments de transport públic de Catalunya costaran un 50% menys que en l’actualitat. A Catalunya la rebaixa en el servei de Rodalies de Renfe depèn de l’Estat, ahir Pedro Sánchez va anunciar que aquests tindran un descompte del 50% i els que siguin de titularitat autonòmica o local una rebaixa del 30% que s’augmentarà fins al 50% per part de la Generalitat.

Puigneró ha assegurat que la Generalitat i els ajuntaments assumiran aquest 20% que no subvenciona l’Estat, però considera aquesta mesura com a ‘populista’ i ‘electoralista’. “Abaixar el preu del bitllet és més propi de populistes, de solucions fàcils, però no és la solució que se li demana a un polític que hauria de ser estadista”, va afirmar Puigneró. També va aprofitar per dir que “tenir un preu del bitllet raonable és quelcom important en matèria de transport públic, però és molt més important tenir un bon servei”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la notícia, ja que segons ella: “És la manera d’aconseguir que la lluita contra el canvi climàtic vagi unida a la justícia social, ajudant qui més ho necessita”.

https://twitter.com/NoticiesEnXarxa/status/1540757716305674240

Les altres mesures aprovades ahir pel Consell de Ministres del govern central.