Nacional

Absolts els 34 acusats per la sortida a borsa de Bankia

L’Audiència Nacional ha absolt als 34 acusats en el judici per la sortida a borsa de Bankia, entre ells Rodrigo Rato, actualment a la presó, condemnat per l’apropiació indeguda en el cas de les targetes black.

En la sentència, el tribunal de la sala penal de l’Audiència Nacional considera que l’operació per la qual estaven acusats, comptava amb l’aprovació del Banc d’Espanya, del Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB), de la Comissió Nacional del Mercat de Valors i de l’EBA (European Banking Authority), a més que en el díptic publicitari de la sortida a borsa de l’entitat bancaria, s’aportava una informació, amplia i adequada tant financera com no financera i es feia especial menció als 36 riscos diferents que tenia la inversió en accions de Bankia.

Per tant no considera que els acusats cometessin cap delicte d’estafa als inversors ni falsedat comptable. La sentència també recull que en el moment de sortir a borsa, segons tots els supervisors, Bankia era viable i comptava amb l’aprovació de tots ells.