Nacional

Ada Colau acata la decisió del Suprem i col·loca el retrat del Rei en la sala de plens, però en un costat i petita.


A Ada Colau no li ha quedat un altre remei que acatar la decisió del Tribunal Suprem que l’obliga a col·locar el retrat del rei Felip VI en la sala de plens de l’Ajuntament de Barcelona, però podríem dir que l’alcaldessa de la Ciutat Comtal ha estat prou astuta, ha col·locat una imatge força petita i no en el centre de la sala, sinó en un dels laterals.

Ahir es va situar per primer cop la imatge de Felip VI en la sala de plens de l’ajuntament de Barcelona, una imatge de 30 x 40 cm. L’any 2015 el consistori va decidir retirar el bust del rei emèrit que hi havia al saló, però ara el Suprem ha resolt que la imatge del rei ha d’estar present.


Per demostrar la seva disconformitat amb aquesta decisió del Suprem, Ada Colau ha presidit la sessió amb una mascareta republicana i en començar va dir que si la fotografia del monarca està en la sala de plens “és per imperatiu legal”, per continuar dient:

“Estem orgullosos d’haver retirat el bust del rei emèrit. El bust no tornarà mai més perquè és d’un corrupte fugat a una dictadura àrab”

Malgrat que el Suprem indica que la imatge del rei ha d’estar en un lloc preferent, Ada Colau no l’ha volgut col·locar darrere la taula de la presidència que seria el lloc preferit del Suprem, d’aquesta manera no tindrem una foto de Colau amb el rei darrere.

Ada Colau també va voler comentar les paraules d’Ignacio Camuñas sobre qui tenia la culpa de la Guerra Civil.