Internacional

Ahir es va assolir la temperatura més alta mai registrada a Europa amb 48,7 °C


Ahir els termometres de la localitat de Floridia a la província de Siracusa al sud-est de l’illa de Sicília a Itàlia, van registrar la temperatura més alta que s’ha registrat mai a Europa des que es tenen dades, 48,7 °C. La península italiana està patint la setmana més calorosa de tot l’estiu, onada de calor que també està arribant a Catalunya.

A Catalunya la temperatura més alta registrada fins ara van ser els 43,6 °C que va tenir la ciutat d’Artés al Bages el 28 de juny del 2019 a les cinc de la tarda. Pel que fa a la més alta registrada en tot l’estat, va ser a l’aeroport de Còrdova el 13 de juliol del 2017 amb 46,9 °C.

Mai des que existeixen registres de temperatures a Europa el mercuri havia arribat tant amunt com ahir al migdia a Siracusa. L’anterior record el tenia Atenes (Grècia) amb 48 °C registrats l’any 1977. Aquesta onada de calor que està patint Itàlia a causa de l’anticicló Lucifer, nom molt apropiat, s’anirà desplaçant cap al nord de la península, afectant regions com la Toscana o el Lazio.

A la serra de La Madonia al nord-oest de Sicília, s’estan registrant incendis que s’apropen a la ciutat de Palerm i pel que el governador de Sicília, Nello Musumeci ha demanat que es declari l’estat d’emergència nacional a la zona.