Nacional

Aixecat el Confinament perimetral de 70.000 persones de l’Anoia.

Ajuntament d’Igualada

Avui ha sortit publicada al Butlletí Oficial de l’Estat, l’ordre d’aixecament del confinament perimetral que patia la Conca d’Òdena des del passat 12 de març a causa del brot de Coronavirus.

Donat que en aquests moments tot l’Estat està en confinament total, no tenia cap sentit que les quatre poblacions de l’Anoia continuessin amb el confinament perimetral, cosa que el govern català va demanar al govern de l’Estat, ja que d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma qui té les competències és el govern espanyol.

Els 70.000 habitants de les poblacions d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, podran sortir de les seves poblacions respectives per anar a treballar si les seves feines són de les declarades essencials i seguin les normes decretades per cada cas.

Segons ha informat l’alcalde d’Igualada Marc Castells, la mortalitat a la Conca d’Òdena amb relació a la del mateix període dels darrers cinc anys havia augmentat un 200%. A 31 de març havien mort 140 persones de les quatre poblacions amb confinament perimetral, mentre en anys anteriors la mitjana estava en 46. D’aquestes 140 morts, només 40 consten com a mort per la Covid-19, ja que el test no s’ha fet en tots els casos, però és de suposar que més de 40 són víctimes del Coronavirus.