Actualitat.cat

Totes les notícies en clau catalana al teu abast

Internacional

Alerta dels científics sobre la nova variant del Coronavirus que podria ser la més perillosa


Els científics de tot el món estan preocupats per la nova variant del SARS-CoV-2 batejada com B.1.1.529 i detectada a l’Àfrica Subsahariana, concretament en Botswana i Sud-àfrica. La Comissió Europea proposa suspendre tots aquells vols provinents de les zones afectades per aquesta nova variant.

Diferents viròlegs han qualificat aquesta variant de molt més perillosa i el motiu és perquè té 32 noves mutacions i encara que de moment ho estan estudiant, alguna d’aquestes mutacions podria escapar a la protecció que ofereixen les vacunes actuals o infectar a persones que ja han patit alguna de les altres variants que hem conegut fins ara.

Fins al moment s’han detectat un miler de casos a l’Àfrica Subsahariana i algun cas més a Hong Kong i Israel, però en persones que havien viatjat a Àfrica. El Regne Unit ha estat el primer país que ha suspès els vols d’aquests països i el govern espanyol també preveu suspendre’ls, però esperarà que ho decideixi el Consell de Ministres el pròxim dimarts. De moment a Europa tan sols s’ha detectat un cas a Bèlgica en una persona que havia viatjat a Egipte.