Internacional

Alerta dels científics sobre la nova variant del Coronavirus que podria ser la més perillosa


Els científics de tot el món estan preocupats per la nova variant del SARS-CoV-2 batejada com B.1.1.529 i detectada a l’Àfrica Subsahariana, concretament en Botswana i Sud-àfrica. La Comissió Europea proposa suspendre tots aquells vols provinents de les zones afectades per aquesta nova variant.

Diferents viròlegs han qualificat aquesta variant de molt més perillosa i el motiu és perquè té 32 noves mutacions i encara que de moment ho estan estudiant, alguna d’aquestes mutacions podria escapar a la protecció que ofereixen les vacunes actuals o infectar a persones que ja han patit alguna de les altres variants que hem conegut fins ara.

Fins al moment s’han detectat un miler de casos a l’Àfrica Subsahariana i algun cas més a Hong Kong i Israel, però en persones que havien viatjat a Àfrica. El Regne Unit ha estat el primer país que ha suspès els vols d’aquests països i el govern espanyol també preveu suspendre’ls, però esperarà que ho decideixi el Consell de Ministres el pròxim dimarts. De moment a Europa tan sols s’ha detectat un cas a Bèlgica en una persona que havia viatjat a Egipte.