InternacionalNacional

Algèria anuncia que mantindrà el preu del gas a tota Europa excepte a Espanya


Algèria està disposada a fer pagar la decisió del govern espanyol de posicionar-se al costat del Marroc en el tema de l’autodeterminació del Sàhara Occidental i ha anunciat que estan disposats a mantenir el preu del gas per tots els seus clients europeus, excepte a Espanya al qui no descarta revisar el preu. Així ho ha anunciat el president de la companyia algeriana SonatrachTewfik Hakkar.

En declaracions a l’agència de notícies APS (Algeria Press Service), Hakkar ha dit que “els preus del gas i del petroli han augmentat amb motiu de la crisi en Ucraïna. Algèria ha decidit mantenir els preus relativament correctes per a tots els seus clients, encara que no descartem un recàlcul pels nostres clients d’Espanya”.

El client espanyol de la petroliera estatal algeriana Sonatrach, és Naturgy que podria veure augmentat el preu que està pagant pel gas que ens arriba d’Algèria.

L’any passat Algèria arran del trencament de les relacions amb el Marroc, van tallar el subministrament que arribava a Espanya a través del gasoducte del Magreb per territori marroquí, arribant a la península per l’estret de Gibraltar. Ara el gas arriba directament des d’Algèria a Almeria, pel gasoducte de Medgaz, sense trepitjar sol marroquí.

Encara que no ho han dit obertament, la posició de l’estat espanyol en el conflicte del Sàhara, potser és el que ha fet prendre aquesta decisió al govern algerià. Conseqüències que pagarem tots els ciutadans, si finalment es decideixen per apujar el preu.

https://twitter.com/victorllanos_/status/1509970158139363331