Nacional

Alícia Sánchez Camacho torna a l’actualitat al dir que Ausiàs March era gallec.


Feia temps que no sentíem a parlar d’Alícia Sánchez Camacho, des que va deixar la presidència del Partit Popular de Catalunya l’any 2017, poc abans de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Actualment ocupa un escó al senat.

Ahir per defensar la postura del PP en relació amb una proposta de JxCat per reformar del Reglament de la Cambra per tal de poder utilitzar sense cap restricció el català, el gallec i l’euskera, va mostrar un lapsus de memòria o el que és més greu la falta de cultura de la qual disposa la senadora catalana.

En el transcurs de la seva defensa i de forma molt vehement va arribar a dir que Ausiàs March era gallec i Ramon Llull, menorquí. No creiem que a l’escola de Blanes on va viure fins als divuit anys no li expliquessin que Ausiàs March va ser un valencià considerat com un dels grans poetes del Segle d’or de les lletres valencianes i que Ramon Llull no era menorquí sinó mallorquí i sort que no va continuar dient l’origen dels altres poetes que va nomenar.

Aquestes van ser les seves paraules per defensar que tots els escriptors i poetes són patrimoni de tots els espanyols i no dels nacionalistes:

“Ni Ausiàs March, gallec, ni Ramon Llull, menorquí, ni Àngel Guimerà, ni Eugeni d’Ors, ni Jacint Verdaguer ni Joan Maragall ni Rosalia de Castro són patrimoni dels nacionalistes; són patrimoni de tots els espanyols perquè signifiquen la riquesa cultural i lingüística plural i diversa que estimem tots els espanyols”,

Raó té, no són simplement patrimoni d’un territori, és més, són patrimoni de tota la humanitat, però a cadascú li agrada que respectin les seves arrels, no ens imaginem a Ausiàs March escrivint en gallec ni a Rosalia de Castro en català. Com diu Alícia Sánchez Camacho, respectem la riquesa cultural, però també respectem la riquesa cultural arrelada a un país com el d’Ausiàs March al País Valencià.

Les xarxes socials ja van plenes de comentaris irònics sobre les paraules de la senadora del PP, com aquest: