Internacional

Almenys 13 morts en un atac suïcida en l’aeroport de Kabul

Kabul

L’amenaça terrorista que el govern britànic es temia ha arribat a l’aeroport de Kabul, aquesta tarda s’han produït dues explosions als voltants de l’aeroport de la capital de l’Afganistan, que almenys han causat 13 morts, entre ells tres marines nord-americans, altres estrangers, afganesos que volien entrar a l’aeroport i una cinquantena de ferits.

Una de les explosions ha estat al costat de l’Hotel Baron i l’altre en la porta d’entrada a l’aeròdrom, la porta coneguda com a Abbey Gate. El portaveu del Pentàgon, John Kirby, ha confirmat a través de Twitter que hi ha baixes però no parla de xifres.

Segons les primeres informacions l’atemptat s’hauria produït pel sistema de vehicle bomba. El Ministeri de Defensa espanyol ha confirmat que no hi ha víctimes entre els militars espanyols que encara estan a la zona. En principi tampoc hi ha víctimes de les tropes britàniques ni alemanyes, segons informa l’agència de notícies Reuters, que també confirma que entre les víctimes hi ha nens.

Encara és aviat per saber el balanç final de víctimes de les dues explosions, però la cadena Al Jazeera avança que hi ha més de 50 morts, xifra que de moment no està confirmada.

https://twitter.com/ROUTEK/status/1430910404977467393