Nacional

Araceli, una dona de 96 anys la primera vacunada contra la Covid-19 de l’Estat espanyol

Aquest matí a les nou en punt, Araceli, una dona de 96 anys de la Residència Los Olmos de Guadalajara ha estat la primera a rebre la vacuna contra la Covid-19 de tot l’Estat espanyol. Minuts després se li ha administrat també a la persona més jove de la mateixa residència, una auxiliar d’infermeria de 48 anys.

El motiu de començar per Guadalajara és perquè en aquella ciutat els Laboratoris Pfizer tenen el seu magatzem de distribució. Des d’allà partiran les dosis per les diferents comunitats autònomes custodiades per les Forces de Seguretat de l’Estat i quan entrin a Catalunya agafaran el relleu dels Mossos d’Esquadra.

La distribució es farà per carretera sense que es trenqui la cadena de fred necessària per a la seva conservació. En els pròxims mesos les comunitats rebran cada setmana unes 350.000 dosis per administrar a la població, començant per la gent gran i personal sanitari.

En algunes comunitats s’han registrat trucades a la gent gran, avisant-los que passarien pel seu domicili a administrar-li la vacuna, el ministeri de sanitat i la conselleria de salut de Catalunya adverteixen que no s’administrarà cap vacuna a domicili, que es farà en centres sanitaris. Demanen que si es rep aquesta trucada que l’únic que pretén és que la gent gran els obri la porta de casa, bé per robar-los o per efectuar alguna estafa, s’anoti el número de telèfon i es denunciï.