Nacional

Arxivada la causa dels militars que volien “afusellar a 26 milions de fills de puta”


La Fiscalia de Madrid ha arxivat la causa sobre els Watssaps d’un grup de militars en el que comentaven que potser seria convenient donar un cop d’Estat contra el govern espanyol i fins i tot parlaven d'”afusellar a 26 milions de fills de puta”, referint-se a republicans, anarquistes i independentistes.

La Fiscalia ha decidit arxivar el cas, ja que no veu cap delicte d’odi per tractar-se d’una conversa entre amics en un xat privat i que això no significa que volguessin dur a terme el que propagaven en el xat.

Francisco Beca Casanova, el General de Divisió retirat de l’Exèrcit de l’Aire, un dels membres del citat xat, va ser el que encapçalava una carta enviada al rei Felip VI on li mostraven la preocupació que tenien amb el govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, que segons ells posava en perill la democràcia.

Francisco Beca escrivia en el xat:

Yo lo he leído [un libro de Pío Moa, Mitos de la Guerra Civil], como buen fachay si es verdad lo que dice (para  sí lo es) no queda más remedio que empezar a fusilar a 26 millones de hijos de puta”.

“Creo que me quedo corto fusilando a 26 millones!!!!!!!!

Yo prefiero la República porqué tendremos más oportunidades de repetir las maniobras del 36″.

Però la Fiscalia no veu odi en aquestes paraules que va descobrir Info Libre.