Uncategorized

Arxivada la denúncia contra el President Torra i la Consellera Vergés pel cas de l’Hospital de Campanya de Sant Andreu de la Barca.

Avui el poble de Sant Andreu de la Barca està en el punt de mira de tots els mitjans de comunicació. Un dia ple de notícies al voltant d’aquest bonic poble del Baix Llobregat Nord.

A mig matí saltava la notícia amb les declaracions del seu alcalde, el socialista Enric Llorca, que aprofitant el desmuntatge de l’Hotel medicalitzat habilitat per pròpia iniciativa, sense consultar-ho al Departament de Salut, ha fet pública la decisió del consistori de declarar persones non grates a la Consellera de Salut, Alba Vergés, al director del Servei Català de Salut Adrià Comelles i al responsable de la zona de Servei Català de Salut Joan Puigdollers.

Poc després el Ministre, també socialista, Salvador Illa es desmarcava d’aquesta decisió del seu company de partit i a la tarda també hem conegut la posició de C’s, en el mateix sentit, malgrat que els seus dos regidors a Sant Andreu de la Barca formen part del govern municipal i eren presents quan l’alcalde ha fet la declaració. 

Ara també hem conegut la notícia de què el Jutjat d’Instrucció número 5 de Martorell ha decidit el sobreseïment lliure de la investigació sobre el rebuig del govern a l’hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil en el poliesportiu del poble.

La denúncia es va presentar per un particular a la que es va afegir la fiscalia i per la que s’acusava el President Torra i la Consellera Vergés, d’un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu, per denegar injustificadament l’obertura de l’Hospital de Campanya muntat unilateralment pel consistori amb l’ajuda de la Guàrdia Civil.

La Magistrada no veu cap indici de delicte quan l’Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, hospital de referència de la zona, va habilitar llocs on es podien atendre els pacients i en cap cas es va deixar d’atendre a ningú.

Davant d’aquesta resolució es pot presentar el corresponent recurs.