Societat

Arxivades totes les denúncies contra els professors de l’IES el Palau de Sant Andreu de la Barca.

Avui mateix el Jutjat d’Instrucció número 7 de Martorell, ha arxivat les tres denúncies que encara estaven obertes contra els professors de l’Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca.

Recordem que fa mesos ja es van arxivar pel mateix jutjat altres cinc denúncies més i una altra va ser arxivada pel jutjat número 3, també de Martorell. Amb la decisió d’avui ja no queda cap professor de l’IES el Palau investigat, encara que L’Associació espanyola de la Guàrdia Civil ja ha anunciat que pensen recórrer aquestes tres últimes, tal com van fer en les sis anteriors.

Els vuit professors van ser investigats per un presumpte menyspreu a alumnes fills de guàrdies civils de la caserna de Sant Andreu de la Barca, dies després de l’1 d’Octubre.

Quasi dos anys després dels fets el jutge instructor no ha trobat prou indicis per mantenir oberta una causa per un delicte d’odi i contra la integritat moral.

A hores d’ara i a l’espera de la resolució del recurs presentat per l’Associació espanyola de la Guàrdia Civil, podem dir que els #9delpalau són innocents.

Si al final tampoc prospera el recurs, algú haurà de perdre cinc minuts reflexionant sobre tot el mal que els hi han fet a aquests #9delpalau. Es van veure pintades ofensives a la paret de l’institut, Albert Rivera líder de Ciutadans va publicar les seves fotos, els professors no van tenir cap suport del consistori o la campanya mediàtica amb les cadenes de televisió nacional que van fer els denunciants.

En canvi molts veïns sí que van sortir al carrer amb cartells dient “Jo també sóc docent del Palau” en senyal de suport als #9delpalau