Internacional

Assassinat d’un capellà francès presumptament a mans de l’autor de l’incendi de la Catedral de Nantes ara fa un any.

 Saint-Laurent-sur-Sèvre

Un sacerdot catòlic francès ha aparegut avui sense vida amb evidents signes de violència en la localitat de SaintLaurentsurSèvre a l’oest de França. Una persona s’ha entregat i les autoritats el vinculen amb l’incendi que es va produir ara fa un any a la Catedral de Nantes.

El ministre de l’interior francès que s’ha desplaçat fins a SaintLaurentsurSèvreGérald Darmanin ha publicat en el seu perfil de Twitter: “Tot el meu suport als catòlics del nostre país després del tràgic assassinat d’un sacerdot en Vendée”.

El capellà de 60 anys fa uns mesos que havia acollit al presumpte autor de l’incendi de la Catedral de Nantes el 18 de juliol de l’any passat en la seva església, un ruandès que havia demanat asil a França i que es va entregar després de l’incendi confessant ser l’autor, però va quedar en llibertat sota control periòdic a l’espera de judici.

El ruandès havia treballat com a voluntari a la Catedral de Nantes, segons es va publicar en el moment de l’incendi era l’encarregat de la seguretat i d’obrir i tancar portes de l’església. Després de l’incendi el capellà assassinat avui l’havia acollit. De moment es desconeixen més detalls de l’assassinat, però fonts policials descarten que fos per arma blanca.

Després de fer-se pública aquesta tràgica notícia d’avui, l’extrema dreta de Marine Le Penn, ha reaccionat a les xarxes socials amb aquestes paraules: “Es pot ser un immigrant il·legal, incendiar una catedral, no ser expulsat i després reincidir assassinant a un sacerdot”. El ministre Darmanin no ha trigat a contestar dient que no el podien expulsar mentre estigues sota control judicial.

No hem de criminalitzar a tota una comunitat pels actes d’una persona individual, l’extrema dreta carrega contra la immigració, però recordem que molt abans del fet migratori dels darrers anys, existien crims, crims comesos pels nacionals de cada país. Els crims, els robatoris, les agressions les cometen les persones individuals, no tota una ètnia o comunitat. Potser els països de l’anomenat primer món ens hauríem de parar a pensar que podem fer perquè totes aquestes persones que arriben als nostres països puguin viure lliurement en els seus, sense necessitat de migrar.

Notícies relacionades:

Un escolà de la Catedral de Nantes confessa ser l’autor de l’incendi del passat 18 de juliol (26.07.2020)