Judici al ProcésNacional

Avui comença el Judici al Procés. Segueix-lo aquí en directe

Retransmissió en directe del Judici al Procés aquí.

El Tribunal Suprem va  dictar ahir l’acte en el qual es pronuncia sobre la pertinença de les proves proposades per les acusacions i defenses, en l’anomenada “Causa del Procés” fixant per avui l’inici de la vista.

Durant els mesos que duri el judici més important de la història moderna d’Espanya veurem passar pel Tribunal en qualitat de testimoni a persones com l’expresident del govern Mariano Rajoy, Soraya Sáez de Santamaria, Cristobal Montoro, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, el lehendakari Urkullu, el president del Parlament Roger Torrent, diputats com Gabriel Rufián o Joan Tardà, l’excoordinadora del PDeCAT Marta Pascal, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau o l’exdelegat del govern Enric Millo, entre els més de 500 testimonis citats a declarar.

La Sala ha rebutjat citar a declarar al Rei en ser persona exempta de declarar segons l’article 411 de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

També han sigut exclosos Carles Puigdemont i altres processats a l’exili argumentant que estan declarats en rebel·lia en el mateix procés i això és incompatible amb el deure de declarar i l’obligació de dir la veritat que assumeix tot testimoni.