Societat

Avui és el Dia sense Mòbil – El tancareu? – Podrem sobreviure?

Avui celebrem el Dia sense Mòbil, aquesta iniciativa va començar per conscienciar a la gent de la dependència que tenim d’aquest aparell que ja fa 46 anys que ens acompanya a tot arreu.

La primera trucada amb un mòbil es va efectuar per Motorola el 3 d’abril de l’any 1973, l’any següent es va començar a comercialitzar i malgrat que pesava un quilo i mesurava més d’un pam, va ser tot un èxit.

Des de llavors ens hem convertit en persones totalment dependents del mòbil. Com anunci a què avui és el dia sense ell, ahir al migdia van caure Watssap, Facebook i Instagram, potser Mark Zuckerberg, fundador de Facebook i propietari de les tres xarxes, ens volia anar preparant perquè avui tanquéssim l’aparell.

Ahir era diumenge de rams, la gent sortia a beneir la palma, altres estaven d’excursió en un lloc meravellós o simplement estaven a casa fent una recepta de cuina especial i cap d’ells va poder compartir aquella foto dels nens amb la palma, la muntanya o platja o el pollastre a l’ast.

Provàvem cada cinc minuts, confiant que ja funcionessin, res, reiniciàvem el mòbil pensant que era cosa nostra, res, tampoc podíem preguntar als amics perquè no teníem watssap, sort que al final vam descobrir que encara funcionava Telegram.

Podreu passar avui sense mòbil? El més segur és que contesteu que no, per això alguns influencers ens recomanen tancar-lo tan sols una hora, així la síndrome d’abstinència serà menor.