Nacional

Avui fa un any que s’anunciava el primer estat d’alarma de la pandèmia


Avui fa un any que el president del govern central, Pedro Sánchez anunciava el primer estat d’alarma que hauríem de viure en aquest any de pandèmia a causa de la Covid-19. Així començava el comunicat que va emetre la Moncloa l’endemà dissabte 14 de febrer:

“El Gobiernoreunido en Consejo de Ministros extraordinario presidido por el presidente, Pedro Sánchez, ha aprobado declarar el estado de alarma en todo el territorio nacional por un periodo de quince días, para afrontar la situación de emergencia sanitaria provocada por el coronavirus COVID-19 en España.”

Ens anunciaven que hauríem de confinar-nos a casa i no podríem sortir excepte per dur a terme les activitats essencials o anar a treballar. El que ens vàrem pensar que seria per quinze dies o com a molt un mes, es va convertir en un confinament de més de tres mesos, va acabar el 21 de juny.

Hores abans a Catalunya ja s’havia decretat el confinament dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, el conseller Buch i la consellera Vergés ho havien anunciat la nit del 12 de març.

A l’estiu vam tenir uns mesos de respir, però amb els rebrots i les noves onades de la pandèmia, a l’octubre va arribar un segon estat d’alarma en el que estem immersos, el toc de queda, el confinament municipal i després comarcal. En principi la durada serà fins al mes de maig, però no es descarta que es pugui prorrogar, tot dependrà de l’evolució de la Covid-19.