Societat

Bancs i Caixes amplien temporalment a 50 € el pagament amb targeta sense PIN

El sector de la Banca ha decidit ampliar de 20 a 50 euros el pagament contactless, és a dir el pagament sense necessitat d’introduir el PIN.

Aquesta mesura serà temporal mentre duri la situació d’excepcionalitat a causa del Coronavirus i es fa amb la finalitat de què l’usuari no hagi de tocar els datàfons de les botigues, evitant així un possible contagi de la Covid-19.

Aquesta mesura començarà a entrar en funcionament a partir del 30 de març i de mica en mica, s’aniran adaptant els datàfons de petits comerços i grans superfícies. Per garantir la seguretat, hi haurà dues limitacions, quan s’acumulin 150 € o cinc operacions seguides, haurem d’introduir el PIN.

Una altra mesura per facilitar a la gent que pugui treure diners en els caixers més propers i no s’hagi de desplaçar lluny, és que les entitats adherides a la CECA, com són CaixaBank, Bankia, KutxabankAbancaUnicaja Banco, Ibercaja Banco, Liberbank, Caixa Ontinyent i Caixa Pollença, no cobraran comissions per treure efectiu en tota la xarxa de caixers automàtics.

També recomanen a tota la població que en aquests dies és millor pagar amb targeta que amb efectiu, per tal d’evitar tocar monedes i bitllets.