NacionalSocietat

Bloquegen un bus turístic per protestar contra el turisme massiu a Barcelona

Foto: Twitter @RavalRebel

Si torna el turisme massiu, tonem als carrers’, aquest és el lema de la mobilització en contra del turisme massiu a la ciutat de Barcelona organitzada per avui a la Rambla barcelonina a l’altura de Colom.

L’Associació de Veïnes i Veïns del Barri Gòtic i altres organitzacions i plataformes com Stop Creuers, Barceloneta diu prou i Decreixement Turístic entre altres, protesten contra la tornada dels grans creuers i el turisme massiu a la Ciutat Comtal.

“Les institucions continuen imposant-nos un model de ciutat que, amb el turisme massiu al centre, destrossa barris i precaritza vides”.

Per la vida als nostres barris, #MenysTurismeMésVida!

En el transcurs de la concentració d’aquest matí han bloquejat un bus turístic de la ruta vermella. Quan ha arribat davant del monument a Colom els manifestants han envaït la calçada impedint-li el pas.

L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic sosté que el retorn del turisme a la ciutat de Barcelona té importants impactes socials i ambientals com l’expulsió del veïnat a causa de la proliferació de pisos turístics, la contaminació que produeixen els grans creuers, la massificació dels carrers dels seus barris, la desaparició del comerç tradicional i la precarietat laboral, entre altres.