Nacional

Borrell s’estrena a Europa comparant el cas Puigdemont amb el d’una etarra acusada d’assassinat.

Josep Borrell, el socialista recentment nomenat vicepresident de la Comissió Europea, en una conferència celebrada juntament amb el ministre de Singapur ha fet comentaris sobre les euroordres i la justícia belga.

Borrell afirma que no li estranya la posició de la justícia belga amb relació a les euroordres, ja que les autoritats judicials belgues tampoc van fer cas d’una ordre europea contra l’etarra Natividad Jáuregui a la que se l’acusava de l’assassinat del policia nacional Francisco Francés i el metrallament de dos vehicles policials en el que va haver diversos ferits, tots dos atemptats ocorreguts en Bilbao l’any 1981.

Així que segons aquestes declaracions de l’alt representant de la Política Exterior i Seguretat de la Unió Europea, els casos de Puigdemont, Comín i Puig són comparables al de Natividad Jáuregui.

Avui mateix l’advocat Gonzalo Boye ha informat d’aquestes declaracions a la Cambra del Consell de Bèlgica i ha presentat una queixa formal davant la Comissió Europea. Recordem que el càrrec que ostenta Josep Borrell també engloba representar a Bèlgica, com a membre de la Unió Europea.