Societat

“Botellón” en cales protegides de la Costa Brava

Si fins ara estàvem acostumats a veure “Botellón” a les places dels nostres pobles i ciutats, ara ha sorgit una nova moda, el Botellón marí”, unes macrofestes a bord de iots fondejats en cales protegides de la Costa Brava.

El passat dissabte 10 d’agost a la nit es va fer una festa d’aquestes a la Cala d’en Massoni i a la Banyera Russa de Palafrugell, a la zona de Cap Roig. Aquests dos indrets estan catalogats dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

Segons la Plataforma Salvem el Golfet, això no és el primer cop que passa, ja s’havien fet festes així amb anterioritat, per això demanen a les autoritats competents que prenguin les mesures necessàries perquè no es torni a repetir.

El subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, ha comunicat que s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Palafrugell i Mont-ras, per col·locar boies ecològiques que impedeixin que les embarcacions fondegin on vulguin o es lliguin entre elles i si ho fan que la Guàrdia Civil pugui actuar.

Aquests Botellons marins” s’acostumen a convocar a través de les xarxes socials, concretament el d’aquest cap de setmana passat es va fer per Instagram, fent la crida a la gent que portés força alcohol i sistemes de defenses i ancores per poder fondejar i lligar els vaixells entre ells.

Si els organitzadors d’aquestes macrofestes ja demostren la poca estima que tenen per la natura, no creiem que siguin molt curosos a l’hora de recollir totes les deixalles que deixen aquests “Botellons“, el més probable és que tot vagi a parar al mar, amb les greus conseqüències pel medi ambient i el fons marí.