Nacional

Brot de Covid a la presó de Brians 2 amb la meitat dels mòduls confinats o aïllats


El Departament de Justícia ha informat que al centre penitenciari Brians 2 de Sant Esteve de Sesrovires s’ha detectat un brot de Covid-19 que afecta 89 presos que han donat positiu, 8 d’ells amb símptomes lleus, els altres asimptomàtics i 7 funcionaris de presons que també han donat positiu.

El centre penitenciari ha decretat l’aïllament de dos mòduls on els interns hauran de quedar-se dins les seves cel·les i sis mòduls en règim de confinament, és a dir es poden moure per dins del seu mòdul però no sortir d’ell per evitar el contacte amb altres interns o funcionaris.

Sembla que els primers casos es van detectar en la bugaderia, però a la cuina també s’ha donat algun cas, per això el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) ha reforçat el servei per substituir als interns afectats i poder seguir oferint amb normalitat els àpats dels interns.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró assegura que s’estan prenent totes les mesures indicades per aquests casos i informa que el 82% dels interns estan immunitzats amb les diferents vacunes autoritzades per a cada sector de població. Segons l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans, aquest és el pitjor brot de Covid-19 que ha patit el centre penitenciari de Brians 2 des de l’inici de la pandèmia.