Nacional

Brot de legionel·losi amb 26 persones afectades al Vallès Oriental


El Departament de Salut està investigant un brot de legionel·losi que s’ha detectat al Vallès Oriental en el qual de moment s’han vist afectades 26 persones. Els primers casos es van detectar entre el 5 i el 15 de novembre a Montmeló i Montornès del Vallès. No es descarta que en els pròxims dies es puguin donar més casos, ja que és una malaltia que té un període d’incubació de fins a catorze dies.

Dels 26 casos detectats, 16 van necessitar ingrés hospitalari, dos ja han rebut l’alta i 14 encara estan ingressats. Els altres 10 van rebre tractament ambulatori. Els afectats són 19 homes i 7 dones d’entre 37 i 92 anys.

Des del primer moment que es va detectar, Salut Pública està revisant totes les instal·lacions dels dos municipis afectats que puguin ser el focus de la infecció, com torres de refrigeració d’aigua on es prenen mostres per analitzar-les. Com a mesura cautelar s’ha ordenat la neteja i desinfecció de totes les instal·lacions que puguin ser les causants del brot.

La legionel·losi és una infecció causada pel bacteri de la legionel·la, que es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols. Es pot manifestar de dues formes: amb la febre de Pontiac relativament lleu i la infecció pulmonar o malaltia del legionari que pot ser mortal.