Societat

Cafè Pans de l’estació de l’AVE a Girona no serveix cafès a persones migrants.

Uns nois migrants no sabem de quin país, ni quina nacionalitat tenen, han denunciat a través de Twitter que una dependenta del Cafè Pans de l’estació de l’AVE de Girona, es va negar a servir-los un cafè per ser de color.

No especifica expressament que sigui per aquest motiu, però quan els nois li pregunten perquè no els vol servir, contesta que segons ordres del seu cap no pot servir a determinades persones. Les paraules textuals són: “No te lo voy a servir porquè mi jefe no quiere” “Porqué hay una serie de personas que me ha dicho que no entren”. Naturalment tots sabem a quin tipus de persones es refereix.

 

Tots sabem que la majoria de locals tenen reservat el dret d’admissió, però aquest també té un límit i és la no discriminació.

Segons la llei reguladora del dret d’admissió, el propietari de l’establiment es reserva el dret d’admetre o excloure persones en el seu local, sempre que l’exclusió es fonamenti en condicions objectives d’admissió i permanència.

Però la mateixa llei imposa un límit a l’exercici d’aquest dret i és que les condicions objectives no han de ser contràries als drets reconeguts en la Constitució ni suposar un tracte discriminatori o arbitrari per a les persones.

És una vergonya que això passi al nostre país i ens agradaria saber si també es negaria a servir un cafè a algun dels que surten en aquesta fotografia pel simple fet de ser de color. Està clar que si algun cop anem a l’estació de l’AVE de Girona, no passarem pel Cafè Pans.