Nacional

CaixaBank i Bankia ultimen la seva fusió convertint-se així en el gran banc del mercat nacional

Segons ha confirmat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), CaixaBank i Bankia es troben en negociacions per tal de fusionar-se, cosa que van confirmar les dues entitats ahir a la nit a través d’un comunicat.

Si és dur a terme, seria una de les fusions més grans de la història de la banca espanyola, sumant entre les dues entitats un balanç de 650.000 milions d’euros i convertint-se en l’entitat bancaria més gran de tot l’Estat del mercat nacional.

Segons els principis de l’acord la seu social es mantindria a València, recordem que CaixaBank va canviar la seva seu en ple procés independentista. La presidència quedaria en mans de Bankia amb José Ignacio Goirigolzarri al capdavant i la presidència del consell d’administració en mans de Gonzalo Cortázar de CaixaBank.

Bankia va ser un dels bancs rescatats en l’anterior crisi financera i actualment el seu principal accionista és l’Estat que controla el 61% del capital, gràcies al qual ha pogut continuar subsistint, millor dit encara està viu gràcies a la contribució de tots els espanyols. De moment tan sols ha tornat uns 3.000 dels més de 22.000 milions d’euros que se li van injectar durant el rescat propiciat per Mariano Rajoy. Serà CaixaBank qui haurà de tornar la resta, si és que algun dia tornen tot el que se’ls va donar?

Amb aquesta futura fusió la direcció de l’antiga Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona i l’antiga Caixa Madrid quedarà en mans de l’Estat. La Moncloa no descarta permetre l’operació però diu que l’ha d’estudiar a fons.

El que manca saber és com afectarà aquesta fusió als treballadors de les dues entitats, que en total són més de 45.000, distribuïts en 7.000 oficines d’arreu de l’Estat i també quin nom tindria la nova entitat.