Nacional

CaixaBank triplica els sous dels seus directius mentre proposa l’acomiadament de més de 8.000 treballadors


Estar clar que CaixaBank no ha sentit a parlar mai de la Banca Ètica o no l’interessa sentir a parlar. Malgrat el vot en contra del govern espanyol que controla el 16% de la nova CaixaBank després de la fusió amb Bankia, ahir es va aprovar l’augment dels sous dels seus directius que en algun cas com en el del seu president, José Ignacio Goirigolzarri, suposa el triple del que cobrava a l’antiga Bankia.

Tot això mentre proposen l’acomiadament de 8.291 treballadors i el tancament d’una de cada quatre oficines, en total preveuen tancar 1.534 oficines. El vot en contra de l’Estat no ha servit de res, ja que la resta d’accionistes han votat a favor.

També volen aprofitar la negociació amb els sindicats amb relació a la retallada de personal, per modificar a la baixa les condicions laborals dels seus treballadors, volen eliminar diferents pagues que tenien concedides fins ara, com les especials que tenien en complir 25 i 35 anys en l’empresa, l’ajuda pels fills o les pagues per defunció de familiars.

Està clar que amb l’auge de la banca electrònica, potser sí que no calen tantes oficines, però és ètic que una empresa que l’any 2020 va guanyar 1.381 milions d’euros, que augmenta considerablement el salari dels seus directius, en algun cas arribant a triplicar-lo, proposi al mateix temps acomiadar a més de 8.000 persones?