Societat

Calafell canvia el nom de la Plaça 1 d’Octubre i surt de l’AMI

Una de les primeres mesures que ha pres el nou consistori de Calafell, governat pel PSC amb el suport de dos regidors més, un del PP i l’altre de Podemos, ha estat canviar el nom a la plaça 1 d’Octubre, cosa que s’havia aprovat a l’anterior legislatura i també sortir de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

En el darrer Ple celebrat, el PP va presentar una moció en aquest sentit que va ser aprovada per PSC, PP, Ciutadans, Podemos, la Unió Alternativa Municipal es va abstenir i els vots en contra els van formular ERC, Sumem Junts i la CUP.

En declaracions fetes per les diferents formacions polítiques, Podemos afirma que es va abstenir perquè no volen posicionar-se en cap extrem del conflicte català amb el govern espanyol, estan a favor de sortir de l’AMI, però no volien canviar el nom a la plaça 1 d’Octubre.

El PSC que governava amb el PP la pesada legislatura quan es van aprovar les dues mocions, simplement argumenta que ara tenen la majoria necessària per revocar aquelles decisions.

Del PP i Ciutadans ja no cal dir res, sempre estaran en contra d’actes o recordatoris d’aquell 1 d’Octubre i de pertànyer a alguna entitat que tingui a veure amb l’independentisme.

ERC lamenta que no es tingui en conta la voluntat dels 5.000 votants del referèndum de l’1 d’Octubre i la CUP que eliminant la plaça s’esborra la memòria d’aquell dia.

Ara la plaça 1 d’Octubre de Calafell, passarà a dir-se plaça de la Democràcia.