NacionalUncategorized

‘Calonge, poble de llibres’. La primera ciutat dels llibres de Catalunya.


Ara que estem a les portes de Sant Jordi, un dels pobles que segur presentarà un atractiu especial és Calonge, al Baix Empordà, per ser la primera ‘Vila dels llibres’ de Catalunya i és que el passat mes de desembre, aquesta ciutat de poc més d’onze mil habitants, va obrir set llibreries de cop.

A iniciativa de la regidoria de cultura de l’ajuntament empordanès, sota el nom ‘Calonge, poble de llibres’ es pretenia revitalitzar el centre històric del poble i atraure un turisme cultural i de qualitat. El 10 de desembre van obrir cinc llibreries temàtiques i dues generalistes:

📚 Calonge Còmics dedicada al món del còmic
📚 Llibooks especialitzada en literatura infantil
📚 La Viatgeria dedicada a les publicacions sobre viatges
📚 Cocollona basada en el món espiritual
📚 Orient publicacions del món oriental
📚 Libelista Calonge i Rals Llibres on trobarem tota mena de llibres.

El consistori va obrir una partida d’ajudes pels emprenedors que volguessin implicar-se en aquesta iniciativa cultural que sembla ha tingut bona acollida. Cada mes dediquen un dia a fer un petit Sant Jordi, però el dia gran serà el pròxim dissabte on molts visitants s’aproparan per fer la ruta dels llibres de Calonge.

Aquest model d’oferta cultural que és molt popular a Europa, va néixer a Hay-on-Wye un poble de Gal·les que en la dècada dels seixanta va obrir diferents llibreries, convertint-se en els anys setanta en la primera ciutat dels llibres. A l’Estat espanyol va ser el poble d’Ureña a Valladolid qui va adoptar aquest model l’any 2007.