Nacional

Can Ruti podria treure un test ràpid de Coronavirus que ens permetria entrar a espectacles com el futbol

L’Hospital Trias i Pujol de Badalona, més conegut per Can Ruti, està treballant en un test ràpid per detectar el Coronavirus, que en tan sols 15 minuts ens diria si estem infectats o no. Això ens permetria entrar a espectacles com el futbol, concerts de música, cinema, etc., sempre que anem amb 15 minuts d’antelació.

En una entrevista a RAC1 el Dr. Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i director de l’IrsiCaixa, va explicar que si aquest test ultraràpid dóna un resultat negatiu, es pot preveure que durant les sis hores següents no s’estarà infectat, per tant es podria entrar als diferents espectacles amb total seguretat.

Segons el Dr. Clotet, s’està treballant perquè en poques setmanes aquests testos estiguin al mercat, un altre tema és la logística de com es podrien fer a l’entrada dels espectacles. Altres països també estan treballant en aquest nou mètode de detecció. Als Estats Units ja ha estat aprovat i es ven a un preu de 5 dòlars.