Nacional

Canàries i Galícia demanen el Passaport Covid per entrar als restaurants i altres llocs tancats

Galícia ha estat la primera comunitat a demanar el Passaport Covid per poder entrar a l’interior de restaurants en les poblacions d’alta incidència de casos de Coronavirus. Sense acreditar que tenen la pauta completa de vacunació, els gallecs i turistes no podran entrar en locals d’hostaleria. Galícia ho va començar a demanar el passat dissabte i avui serà també d’aplicació en les Canàries.

En el cas de les Illes Canàries serà d’aplicació en els municipis amb alta incidència de casos Covid i a més de serveis de restauració, també es demanarà en recintes esportius o culturals tancats. En les activitats a l’aire lliure com les terrasses de bars i restaurants no serà necessari.

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, de moment descarta prendre aquesta mesura fins que no estigui vacunada tota la població i en part és comprensible, ja que hi ha molta gent que encara no ha pogut vacunar-se, no per pròpia voluntat sinó perquè encara no li ha tocat el torn o en el cas dels més joves, molts d’ells només tenen inoculada una dosi.

Segons ha explicat el conseller a una entrevista a El Punt Avui, quan tothom hagi tingut la possibilitat de vacunar-se, no descarten prendre aquesta mesura, però s’haurà de fer a través d’una llei que ho empari.

El Passaport Covid per viatjar per Europa