Societat

Caprabo podria passar a mans d’Aldi, Consum o Bonpreu.

Ja fa anys que corre el rumor que Eroski es vol despendre de Caprabo, tot i que la marca basca sempre ha desmentit aquests rumors. Ara sembla que Aldi Consum i Bonpreu estan interessats en l’adquisició de la marca catalana.

Sembla que el que presenta més interès és Aldi per tal de poder compatir amb el seu gran competidor, l’alemanya Lidl que darrerament està pitjant fort a tot l’Estat, recordem que no fa gaire va obrir el supermercat més gran de la marca a l’edifici de l’antic Tres Molinos a Esplugues.


Mentre Lidl té 600 establiments oberts arreu de l’Estat, Aldi pretén obrir 300, que sumats als 308 que ja té passaria per davant del gegant alemany, però per això necessita fer l’adquisició d’algun dels seus competidors com podria ser Caprabo.

Caprabo té actualment 325 establiments a tot l’Estat i la seva distribució a Hospitalet de Llobregat, cosa que facilitaria la logística d’Aldi que opera principalment a la zona de la Mediterrània.

Caprabo des de l’any 2007 és propietat d’Eroski, una empresa de distribució que pertany a la Corporació Mondragón, amb seu al País Basc. Actualment té un deute de 1540 milions d’euros i venent Caprabo seria la forma de reduir el deute de forma ràpida.

El problema i el principal motiu de què Eroski no s’hi hagi després de Caprabo, sembla que és que actualment val la meitat del que van invertir en la seva compra 1.600 milions d’euros de l’any 2007 i aquesta diferència hauria de figurar com a pèrdues en la seva comptabilitat.