Internacional

Carles Puigdemont increpat per un grup d’espanyols a l’arribada a Brussel·les.


Carles Puigdemont ha sortit aquest matí de l’illa de Sardenya amb destí a Brussel·les, per continuar amb la seva vida lluny de Catalunya, després de l’atrafegat cap de setmana a l’Alguer. El president Puigdemont reprendrà la seva agenda com a europarlamentari i el pròxim 4 d’octubre compareixerà davant la justícia italiana, com sempre ha fet a tots els tribunals europeus que l’han requerit.

A la seva arribada a l’aeroport de ‘Luchthaven Zaventem‘ a Brussel·les ha estat increpat per un grup d’espanyols que li han escridassat “Viva Espanya” i alguna altra crit demanant el seu empresonament. El president també ha volgut comentar que al contrari que els que l’esperaven a l’aeroport, una parella que anava amb ell a l’avió que l’ha dut de l’Alguer a Roma, li han desitjat molta sort. Dues cares de la mateixa moneda.

Carles Puigdemont té previst continuar amb la seva agenda assistint a dues reunions de les comissions de Transports i Comerç Internacional del Parlament Europeu, mentre el seu equip d’advocats està treballant per demanar al TJUE que li retornin la immunitat que li van retirar el passat 30 de juliol i que el mateix tribunal va dir que en cas que qualsevol dels tres europarlamentaris fossin detinguts, podrien tornar a demanar les mesures cautelaríssimes i preparant la compareixença del president davant el tribunal italià.