Internacional

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja estan a Sardenya. Han entrat a Itàlia sense cap problema.


Malgrat que el jutge Llarena insisteix a dir que l’euroordre de detenció sobre Puigdemont, Comín i Ponsatí està activa, ahir Clara Ponsatí i avui el president Puigdemont acompanyat de Toni Comín, no han tingut cap problema per entrar a la República Italiana. Tots tres han passat el control fronterer de l’aeroport de l’Alguer sense cap impediment ni detenció.

De fet, aquests dies enrere les autoritats italianes ja van avisar que no tenien cap intenció de detenir-los si es presentaven a Itàlia. Avui es reuniran amb l’equip d’advocats per preparar la vista de demà, en la que el tribunal de Sàsser haurà de decidir si extradeix a Carles Puigdemont o el deixa en llibertat.

Fa just dos dies que el president Puigdemont va demanar al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que li retorni la immunitat de forma cautelar, segons va avançar Gonzalo Boye a través de les xarxes socials. En el cas que li sigui retornada, Carles Puigdemont no descarta la possibilitat de presentar-se a Catalunya, que seria més lògic, ja que si té immunitat en tota Europa i Espanya és un país europeu, no hauria de tenir cap problema. El cas és, saber sí Espanya respectarà els dictàmens de les institucions i tribunals europeus.

Aquest matí Clara Ponsatí ha volgut compartir una bonica foto de l’Alguer en el seu perfil de Twitter.