Societat

Càrregues policials contra estudiants de la UAB que protestaven per la celebració d’un acte d’una entitat espanyolista.


Aquest matí els Mossos d’Esquadra han carregat contra estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que protestaven per la celebració d’un acte de l’entitat espanyolista ‘S’ha acabat’, amb el suport del PP, Ciutadans, Vox i Societat Civil Catalana.

Un centenar d’estudiants s’ha concentrat a la Plaça Cívica de la UAB per intentar entrar en l’auditori on estava prevista la xerrada, quan els antiavalots dels Mossos els han encerclat carregant contra ells, impedint-los l’entrada, mentre a l’altre costat del cordó policial els assistents a l’acte onejaven banderes espanyoles.

L’acte estava previst a les 10.30 hores sota el títol ‘En defensa de la llibertat’. Els manifestants han llençat pots de fum contra el cordó policial i els agents han carregat contra ells pràcticament a cegues per la gran concentració de fum que hi havia en els passadissos que donen accés a l’auditori.

En les imatges gravades podem observar com algun dels policies en lloc de colpejar amb les defenses a les cames dels manifestants, ho feien a la part de dalt del cos, quan tenen instruccions de no colpejar cap, coll i columna.