NacionalSocietat

Aquesta nit apagada elèctrica massiva com a protesta pel preu de la llum.


Quatre comunitats de l’Estat espanyol, Catalunya, Illes Balears, Euskadi i Galícia han convocat una apagada conjunta com a protesta pels preus desorbitats que apliquen les companyies elèctriques. Els partits convocants són ERC, JxCat i la Cup per Catalunya, Més per Mallorca i Més per Menorca per les Illes Balears, EH Bildu per Euskadi i el BNG per Galícia, tots ells, partits que van signar l’acord de la Llotja del Mar sobre la repressió i per l’autodeterminació l’octubre del 2019.

L’apagada massiva es farà avui divendres 8 d’octubre de les 22 h a les 22.30 h. Mitja hora sense llum a totes les cases i empreses que pel seu tipus de negoci s’ho puguin permetre, faran que les companyies elèctriques perdin importants beneficis. També es demana a tots els ciutadans d’aquestes quatre comunitats que surtin al balcó, terrassa o carrer a fer una cassolada.

Amb aquesta acció es vol posar de manifest l’elevat preu de la llum que els partits convocants qualifiquen d’estafa i fan responsables als partits polítics que han governat el país en els darrers anys, PSOE i PP. Aquesta setmana el preu de la  llum  ha batut tots els rècords de la història sobrepassant els 300 € per megawatt/hora.