Nacional

Catalunya començarà la setmana vinent a administrar la tercera dosi de la vacuna als majors de 60 anys


La Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui en roda de premsa que Catalunya començarà a administrar les terceres dosis de la vacuna contra la Covid-19 als majors de 60 anys, així com el personal sanitari i sociosanitari a partir de la setmana vinent.

Segons ha explicat Carmen Cabezas, tenen totes les dosis preparades per a les persones d’entre 60 i 69 anys i també pels residents en centres sanitaris i sociosanitaris (no residències de persones grans) i les que acullen a persones amb discapacitats, tan sols falta que el Ministeri de Sanitat enviï el document per poder citar a les persones.

La secretaria de salut creu que la setmana vinent ja estarà tot en marxa, encara que no ha concretat el dia. També ha volgut mostrar certa preocupació per l’augment de contagis que ja ha sobrepassat la xifra dels mil diaris, per això cal protegir amb la dosi de record a les persones més vulnerables i les més exposades al Coronavirus.

La vacuna que s’administrarà podrà ser Moderna o Pfizer, independentment de la vacuna anterior que hagin rebut, sempre que hagin transcorregut sis mesos si van rebre Pfizer o Moderna i tres mesos si va ser Janssen o AstraZeneca.