Internacional

Catalunya ja disposa del Certificat Covid Digital de la Unió Europea

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va presentar ahir a la tarda el Certificat Covid digital per facilitar els viatges per la Unió Europea. En ell figurarà la situació personal de cada persona davant la Covid-19, amb tres possibles situacions: estar vacunat contra la Covid-19, haver patit la malaltia i estar recuperat i certificat de prova diagnòstica de la Covid-19 (PCR) amb resultat negatiu (disponible properament).

Qualsevol de les tres possibilitats ens permetrà viatjar pels països de la Unió Europea pels que serà obligatori a partir de l’1 de juliol i altres països que acceptin aquestes situacions. Està pendent de l’aprovació del reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com l’hauran d’aplicar els estats.

En aquests moments està en fase de prova, el Departament de Salut està treballant perquè en un futur es puguin afegir noves funcionalitats. De moment es pot demanar en format digital a través de La Meva Salut. Més endavant també es podrà disposar en altres formats i a través d’una aplicació de mòbil.

Només haureu d’ingressar el vostre CIP que trobareu en la targeta sanitària en La Meva Salut i obtindreu el Certificat Covid Digital.

També us pot interessar:

Com recordar fàcilment els 14 dígits de la targeta sanitària de CatSalut