Successos

Cinc funcionaris de la presó de Brians 2 ferits per l’atac d’un pres molt perillós

Almenys cinc funcionaris de la presó de Brians 2 a Sant Esteve de Sesrovires han resultat ferits per l’atac d’un intern considerat molt perillós. Els fets han passat aquest matí al voltant de dos quarts de deu, quan els funcionaris han entrat a la cel·la per traslladar el pres per tal de reparar la megafonia.

L’agressor és John Musetescu Werberg, un suec en presó preventiva per presumptament haver matat a tres persones a Barcelona. Quan els funcionaris han entrat a la cel·la, l’intern els ha atacat. A un li ha donat una puntada de peu en el pit, s’ha enfrontat amb un altre a cops de puny i un cop ha pogut sortir de la cel·la, amb una reixeta de ventilació que havia desmuntat, ha ferit als altres treballadors que intentaven reduir-lo. En total tres funcionaris han estat traslladats a la mútua i els altres dos han estat atesos pels serveis mèdics de la mateixa presó.

John Musetescu Werberg que presentava molta agressivitat, estava reclòs en el Departament Especial de Règim Tancat (DERT), per considerar-lo especialment perillós. Va ingressar l’any 2020 acusat presumptament de matar un home en un pis i una dona en un portal del barri de la Ribera, així com un treballador de l’Ajuntament als voltants de la plaça de Sant Jaume.