Societat

Colau pensa posar un peatge d’entrada a Barcelona si no baixa la contaminació.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, està estudiant la possibilitat, en un futur, d’implantar un peatge d’entrada a la ciutat com a mesura dissuasiva per circular en vehicle privat, amb l’objectiu de reduir l’alt nivell de contaminació que té actualment.

A partir de l’1 de gener del 2020 els vehicles més contaminants ja tindran més restriccions per circular per la Ciutat Comtal i la seva Àrea Metropolitana, però si aquesta mesura és insuficient i la contaminació continua en els nivells actuals, no descarta la implementació del peatge a partir de l’estiu del 2020.

Els diners recaptats amb aquest peatge o taxa es destinarien a finançar el transport públic, per poder augmentar i millorar els serveis prestats.

Altres mesures per combatre la contaminació són, seguir augmentant les súper-illes i els carrils de circulació destinats a bicicletes.

Altres ciutats europees ja fa temps que tenen aplicat aquest sistema, com Londres que cobra 12 lliures (14 €) per circular per determinades zones, fent descomptes per abonaments setmanals o mensuals i quedant exempts els vehicles menys contaminants i elèctrics o Estocolm on es paguen 7 € de mitjana, depenent de les zones, però només els dies laborables i és deduïble de l’IRPF.