Actualitat.cat

Totes les notícies en clau catalana al teu abast

Societat

Com alliberar espai del nostre mòbil amb la nova funció que ens ofereix WhatsApp


Segur que molts de nosaltres hem perdut llargues estones esborrant arxius, fotografies o vídeos que ens envien o enviem a través de tots els grups de WhatsApp que tenim, perquè al final el nostre mòbil acaba col·lapsat i va més lent que una tortuga.

A partir d’ara l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ens ofereix una nova funció amb la qual podrem esborrar tot allò que no ens interessi, vídeos, àudio, fotos o documents que molts cops tenim duplicats, ja que els hem rebut per diferents grups o els hem reenviat als nostres contactes. Us expliquem com s’ha de fer.

1. Obrim el WhatsApp i anem al menú de configuració
2. Entrem a emmagatzematge i dades
3. Administració emmagatzematge


Aquí veurem els megabytes que tenim ocupats i els que tenim lliures. A continuació ens ofereix una visió dels arxius, fotos o vídeos que hem reenviat molts cops, els arxius que ocupen més de 5 MB i els xats que més memòria consumeixen del nostre telèfon.

A partir d’aquí ja és decisió nostra quins arxius volem esborrar i quins volem conservar, cosa que podrem fer d’un a un o tos de cop. Si ho fem, per exemple un cop a la setmana o al mes, segur que tindrem un telèfon molt més àgil, ja que no estarà al límit de la seva capacitat com sovint acostuma a passar.

Un consell pràctic és que els arxius que siguin importants per vosaltres i els vulgueu conservar, pugeu-los al núvol o passeu-los a l’ordinador, així segur que no els perdreu.