Nacional

Condemnat a 14 anys de presó l’exlíder de VOX Lleida per abusar sexualment de persones amb discapacitat


L’exlíder de VOX Lleida, José Antonio Ortiz Cambray ha estat condemnat per l’Audiència de Lleida a un total de 14 anys i 3 mesos de presó per abusar sexualment de persones amb discapacitat. En la sentència queda provat que Ortiz oferia diners a canvi de diferents pràctiques sexuals i el condemna a 8 anys per un delicte continuat d’abús sexual a persones amb discapacitat, dues penes de dos anys
i mig per cada un dels delictes de corrupció de persones amb discapacitat i a un any i tres mesos per
un delicte de pornografia utilitzant persones discapacitades.

Malgrat que Ortiz va negar els fets dels quals l’acusaven, l’Audiència de Lleida considera provats els fets i també el condemna a indemnitzar a dues de les víctimes amb un total de 20.000 € pels danys causats.

L’exdirigent de VOX Lleida va ser detingut arran que una de les persones discapacitades el va denunciar i la Fundació Alosa de Lleida que te la tutela de dues de les víctimes veies els missatges de WhatsApp que Ortiz els hi enviava. La detenció es va produir en un concessionari de vehicles on treballava i després de declarar va ingressar en presó preventiva fins al passat mes d’octubre després de pagar una fiança de 6.000 €.

Quan va transcendir la detenció de José Antonio Ortiz Cambray, el partit d’ultradreta el va suspendre de militància i va assegurar que no ocupava cap càrrec de responsabilitat dins del partit.