Societat

Condemnat a tres anys de presó l’excapellà que va casar una dona amb un home mort


L’excapellà i exrector de la parròquia de Sant Vicenç de Castellet que va casar a una dona amb un home mort perquè ella pogués heretar, ha estat condemnat a tres anys de presó. Segons la sentència pronunciada per l’Audiència de Barcelona, l’excapellà David Vargas va falsificar la documentació acreditativa d’un casament perquè semblés que una parella s’havia casat uns mesos abans de la defunció de l’home, perquè la dona es pogués quedar amb la casa.

La núvia que tenia una relació sentimental amb el difunt, però no tenia cap dret a l’herència i la seva filla també van ser acusades, però la dona va morir l’any 2018. Ara David Vargas i la filla que va fer de testimoni durant el fals casament i que ha estat condemnada a un any i mig de presó per ser cooperadora en el delicte de falsedat documental, hauran de fer front a una indemnització de 200.000 euros pels hereus legítims del difunt, en aquest cas els nebots, ja que l’home no tenia fills i va morir sense fer testament.

La Fiscalia demanava vuit anys de presó per David Vargas i finalment han quedat reduïts a tres. L’excapellà que va ser destituït pel bisbat de Vic, també ha estat investigat per haver estafat a diverses àvies, cas pel qual el desembre del 2019 el jutge va decretar l’ingrés a presó de l’excapellà, però arran de la pandèmia mesos després va quedar en llibertat. Si no pot fer front a la indemnització, l’haurà d’assumir el bisbat de Vic.