Successos

Condemnen a set anys de presó a tres joves marroquins que es van defensar d’uns neonazis que “van sortir a caçar menas”.


El Jutjat Penal número 26 de Madrid ha condemnat a set anys de presó a dos joves de nacionalitat marroquina per agredir a dues persones d’ideologia nazi, que van declarar a la policia que havien sortit a “Caçar menas” (menors estrangers no acompanyats) i que moments abans que es produís la baralla la policia els havia requisat una navalla militar i una porra extensible, però els van deixar anar.

Els fets van passar en el barri de San Blas de Madrid el passat mes d’octubre quan dues persones d’extrema dreta volien localitzar a uns menors no acompanyats, que segons ells havien agredit una noia, cosa que va desmentir la policia pocs dies després, ja que van identificar al violador com un jove de nacionalitat espanyola.

Segons la declaració dels neonazis a la policia, el dia dels fets es van trobar amb quatre menors d’origen marroquí i els hi van preguntar si eren menas, els van empènyer i els hi donaven cops amb un cas de moto, els quatre marroquins van fugir, però segons afirmen els dos neonazis, en un moment donat els marroquins es donen la volta i els comencen a agredir. Va ser llavors quan intervé la policia i els hi requisa les armes, però els deixa marxar.

Més tard es van trobar amb un altre grup de menas que segons afirmen els neonazis els van agredir i per això han estat condemnats a set anys de presó i a pagar una indemnització de 4.100 euros a les dues víctimes que van patir lesions que els van tenir de baixa en un cas un mes i l’altre dues setmanes, cap dels dos pateix seqüeles.

Les dues víctimes són prou conegudes en el barri de Sant Blas de Madrid, segons afirma @ElSaltoDiario pertanyen a l’organització d’extrema dreta Bastión Frontal. L’endemà de la baralla van detenir a quatre marroquins, dos d’ells menors d’edat i els altres dos de 18 i 19 anys que van ingressar a la presó i ara han estat condemnats. Quan surtin en llibertat hauran d’abandonar el país. Aquell mateix dia de les detencions, organitzacions d’extrema dreta feien manifestacions pel barri, al crit de “San Blas serà la tomba dels menas” o “Ni un puto mena en San Blas“. La protesta va ser denunciada per SOS Racisme, però sense més conseqüències.

Segons la sentència la ideologia de les víctimes no és rellevant i reconeix que els perjudicats no van oferir una versió coherent de què és el que feien en el parc on es va produir la baralla ni van explicar per què duien les armes que els hi van requisar. Quan van declarar davant la policia van dir que “anaven a caçar menas“, en el judici ho van negar.